Beleef de rust van het platteland

 

De sfeervolle boerderij ligt in het prachtige coulisselandschap van Salland te vinden aan vele fiets- en wandelroutes, waaronder de Sallandroute.

De B&B

Onze sfeervolle woonboerderij ligt in het prachtige coulisselandschap van Salland. In de directe omgeving zijn veel wandel- en fietsroutes en fietsknooppunt 4 ligt vlak bij de deur. De Sallandroute en de knapzakroute gaan vlak langs de B&B terwijl het Maarten van Rossempad en het Pieterpad in de nabije omgeving gaan.

Naast de mooie natuur rondom Heino zijn er ook de Lemelerberg en het natuurpark de Holterberg. In de directe omgeving liggen vele landgoederen, kastelen en Havezaten waar u schitterende wandelingen kunt maken, bijvoorbeeld bij landgoed  Den Aelerdinck. Ook kasteel het Nijenhuis, van de stichting De Fundatie  Zwolle, met zijn vele bekende tentoonstellingen is zeker het bezoeken  waard.

Heino

Twee kilometer van Bed and Breakfast ‘de Hortensia’ ligt het dorp Heino met de nodige winkels en horecagelegenheden. Een bezienswaardigheid in het centrum is de Leugenpompe. Deze dorpspomp geeft volgens een oude legende alleen water aan mensen met een zuiver geweten. Verder is er een T.O.P.-punt

Zwolle – Deventer – KAMPEN

Deze drie Hanzesteden liggen om de hoek. Elk met hun eigen geschiedenis en vele culturele activiteiten. Zwolle met onder andere de Blauw Vingerdagen en vele muziekfestiviteiten. Deventer ook wel bekend van de antiek- en boekenmarkten, het Dickensfestijn en straattheater Deventer op Stelten. Kampen kent zijn UI(t)dagen.

Horeca en andere activiteiten

Restaurant de Witte Gans, is een sfeervol specialiteitenrestaurant op loopafstand ( 900m) gelegen en een echte aanrader! In Heino zelf zijn er Jan Steen, Buuffie’s proeflokaal, Chinees rest. HongBin, pizzeria La Dolce Vita en een tweetal snackbars. Naast de informatie die wij in de B&B hebben kunt u bij het Dorpshuus terecht voor specifiekere informatie over evenementen en andere activiteiten in Salland. 

Op geringe afstand van de B&B is er tevens een sauna en wellness centrum (Sauna Swoll), een golfbaan, langlaufmogelijkheden, zwembaden, een outdoor centrum, een fitnesscentrum, en een zweefvliegveld van Aeroclub Salland.

Voor de mensen te paard  zijn er voldoende ruiterpaden in de directe omgeving. De stallen voor de overnachting zijn een paar honderd meter verderop tegen een vergoeding te gebruiken.

Georganiseerde natuur en landgoed-wandelingen zijn ook mogelijk. Hierover  is meer informatie te krijgen bij het Dorpshuus Heino of onze B&B.

Bekijk de kamers